Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsprover inriktning musik

På den här sidan hittar du instruktioner för arbesprover till kurserna:

KSM21 Kulturskolepedagog termin 2 - inriktning Musik, 30 hp

KSDI51 Kulturskolepedagog didaktik 2 - inriktning Musik, 7,5 hp

 

Vad arbetsprovet ska visa

Arbetsproven ska visa din konstnärliga kompetens. Visa ditt konstnärliga uttryck och dina konstnärliga förmågor, gärna både djup och bredd. Vi vill också ha ett personligt brev och ett CV. Om du kan styrka att du har pedagogisk erfarenhet är det meriterande (exempelvis med ett arbetsgivarintyg).

Andra inriktningar

Arbetsproven skiljer sig lite beroende på vilken konstnärlig inriktning du söker. Instruktioner för övriga inriktningar:

Film och foto

Bild och form

Dans

Andra inriktningar eller ingen inriktning - det vill säga någon av kurserna Kulturskolepedagog, didaktik och praktik 2, tvärkonstnärlig samverkan (15 hp) eller Kulturskolans didaktik 3, tvärkonstnärlig samverkan i projektform (7,5 hp).

Skicka in via verktyget SlideRoom

Göteborgs unviersitet använder sig av en extern tjänst SlideRoom för hantering av arbetsprover. Titta in på SlideRoom.

Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Viktigt: Din ansökan inte är giltig utan ett korrekt inskickat arbetsprov. Det kan ta lång tid att ladda upp filer i SlideRoom och vi rekommenderar att du gör det minst 24 timmar före deadline.

Arbetsprovet ska innehålla

 1. Ditt anmälningsnummer från antagning.se. För att kunna skicka in ditt arbetsprov måste du först vara anmäld till kursen på antagning.se. Ditt anmälningsnummer hittar du på ”Mina sidor” på antagning.se och består av 8 siffror.
   
 2. Personligt brev med motivering. Ett personligt brev där du beskriver dig själv och berättar varför du vill arbeta med musik och barn och unga i kulturskolan. Omfattning: max 2000 tecken inklusive blanksteg.

  Det går bra att skriva på svenska, norska eller danska. Vi bedömer inte din text språkligt, syftet är att vi ska förstå hur du tänker.
   
 3. Kort CV. Ange dina tidigare utbildningar och arbetslivserfarenhet. Tillsammans med det personliga brevet hjälper det oss att sätta ditt arbetsprov i ett sammanhang. Omfattning: max 4000 tecken inklusive blanksteg.
   
 4. Pedagogisk erfarenhet. Om du kan styrka tidigare pedagogsisk erfarenhet är det meriterande. Ladda upp dokument som till exempel arbetsgivarintyg.
   
 5. Video eller ljudfil som visar din musik och ditt musicerande. Visa ditt konstnärliga uttryck och dina konstnärliga förmågor. Visa både djup och bredd, kommunikationsförmåga och förmågan att leda samt om du spelar ett kompinstrument.

  Du kan ladda upp en eller flera filer som sammantaget blir 15-20 minuter. Du kan också länka till material på YouTube, Vimeo eller SoundCloud.


Videofiler får vara max 500 MB för att kunna laddas i SlideRoom, audiofiler max 10 MB, bilder max 10 MB och PDF:er max 20 MB styck.

Skicka in arbetsprover i god tid

Skicka in dina arbetsprov i SlideRoom i god tid! Filerna kan ta lång tid att ladda upp och vi rekommenderar att du gör det minst 24 timmar före deadline.

Samtycke att universitetet får hantera ditt material

Göteborgs universitet använder sig av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. för att hantera arbetsprover. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2019-08-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?