Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handledarkollegiet

Doktorandhandledarna har möjlighet och uppmuntras att delta i fakultetens handledarkollegium, ett kollegialt organ som består av samtliga handledare vid de tre institutionerna. De inbjuds till kollegiemöten 1-2 gånger per termin av ledaren för fakultetens forskarskola. Även fakultetens dekan och prodekan deltar.

Ämnen som behandlas kan vara doktorandexaminatorns roll, former för etappseminarier och disputationer, relationen mellan institutionernas kurser och de fakultetsgemensamma kurserna, men även kompetensutveckling har skett i form av diskussioner kring PIL-enhetens kursmaterial ”Råd för doktorandhandledare” där olika scenarier beskriver aktuella och centrala frågor som framför allt har med relationen handledare-doktorand att göra.

Ett speciellt seminarium anordnades i samband med ett av Forskarskolans symposier kring boken ”Acts of Creation”, om handledning inom konstnärlig forskning, med redaktören Henrik Frisk, en av ledarna för den nationella Konstnärliga forskarskolan som med VR-medel drevs 2010-2015.

Handledarna är alltid inbjudna att delta i forskarskolans symposier och workshops, och en del av dem medverkar med egna presentationer, eller leder eller deltar i panelsamtal. I anslutning till symposierna arrangeras sociala sammankomster där såväl handledare och doktorander deltar.

I kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte ingår även att hålla sig uppdaterad om vad som händer på det nationella och internationella fältet. Handledarkollegiet kan bidra till den pedagogiska utvecklingen genom att gemensamt skriva artiklar eller på annat sätt dokumentera handledning inom konstnärlig forskning.

Handledarkollegiet är på detta sätt ett viktigt led i kvalitetsarbetet vid hela fakulteten.

Sidansvarig: Anna Frisk|Sidan uppdaterades: 2019-11-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?