Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarskolans styrgrupp

Ansvarområde

(i) planering och översyn av innehållet i den årliga budgeten och tidsplanen för forskarskolan.

(ii) Utveckling och genomförande fakultetsgemensamma forskarutbildningskurser (doktorandkurser), forsknings/-forskarutbildningskonferenser, workshops inom forskarutbildning och andra fakultetsövergripande forskningsutbildande initiativ, som föreslås och utvecklas i samarbete mellan de tre institutionerna.

(iii) Planering och genomförande av handledarkollegiets möten och handledarutbildningar som delas av institutionerna genom forskarskolan.

(iv) Ett forum för att sprida information, behandla policyfrågor och andra frågor från fakultets- och universitetsnivån.

(v) Informationsutbyte och åtgärder för att stödja internationella kontakter och samarbeten inom forskarutbildning.

(vi) Att tillhandahålla ett forum för doktorandrådet att väcka frågor.

(vii) Att vara en inbördes plattform för kvalitetssäkring inom forskarutbildningen. Till exempel : (a) att tillhandahålla ett forum för att hantera kvalitetssäkringsfrågor som tas upp vid institutionerna som kan hänvisas till forskarskolans styrgrupp; (b) ge information till fakultetens kvalitetsråd på begäran; och (c) utgöra ett forum där institutionerna kan arbeta med gemensamma dokument (t ex kursplaner och allmänna studieplaner) och där de kan diskuteras och erfarenheter utbytas.

Operationellt arbete
 

(i) Forskarskolans styrgrupp sammanträder normalt varannan månad (ca sex gånger per år). Frekvensen kan ändras när rutiner och metoder blir väl etablerade och bekanta för alla.

(ii) Ett ständigt arbetsutskott - Working Group - från forskarskolans styrgrupp bestående av forskarskolans administratör och de tre viceprefekterna med ansvar för forskarutbildning, kommer att träffas regelbundet (vanligen en gång varannan vecka) vilket utgår en grund för att säkerställa operativ integration av forskarskolan för varje institutions interna processer och för kontinuiteten av verksamheten (t ex då ordförande i styrgruppen roterar) etc.

(iii) De viktigaste operativa uppgifterna är att schemalägga aktiviter, planera innehållet och skapa ett givande samarbete mellan institutionerna.

Sidansvarig: Anna Frisk|Sidan uppdaterades: 2019-11-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?