Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handledarkollegiet

För att samordna doktorandhandledningen inom Konstnärliga fakultetens forskarskola i konstpedagogisk och konstnärlig forskning inbjuds samtliga handledare till återkommande träffar/seminarier (minst två gånger per termin) för att diskutera principiella frågor rörande till exempel kvalitetssäkring, val av examensinriktningar, utvärdering av disputationer, förslag till opponenter och betygsnämnd, anpassning av Göteborgs universitets allmänna doktorandregler till våra lokala förhållanden, utformning av de individuella studieplanerna, examinatorernas roll, rekrytering av nya doktorander, finansieringsformer etc.

Kollegiet erbjuder även tillfällen till kompetensutveckling genom teman med inbjudna gäster.

Handledarkollegiet hade under 2012-2013 en serie diskussioner med utgångspunkt i det av PIL-enheten framtagna materialet Råd till doktorandhandledare som på ett generellt plan beskrev olika situationer som kan uppkomma i handledning av doktorander.

I kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte ingår även att hålla sig uppdaterad om vad som händer på det nationella och internationella fältet. Vårt kollegium kan bidra till den pedagogiska utvecklingen genom att gemensamt skriva artiklar eller på annat sätt dokumentera handledning inom konstnärlig forskning.

Handledarkollegiet är på detta sätt ett viktigt led i kvalitetsarbetet vid hela fakulteten.

Sidansvarig: Anna Frisk|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?