Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärliga utbildningar

Sök en konstnärlig utbildning

Här kan du läsa mer om och söka bland de kurser som ges på Göteborgs universitet. Hitta de konstnärliga utbildningarna genom menyn "Ämnen i bokstavsordning" eller genom att filtrera bland ämnesområdena i högermenyn.

Ny utbildning - kulturskolepedagog

Nu startar en ny utbildning för dig som är konstnärligt aktiv och som vill börja arbeta inom kulturskolan. Mer info om kurspaket Kulturskolepdagog.

Störst i Skandinavien på konstnärliga utbildningar

Göteborgs universitet har en unik bredd av konstnärliga utbildningar på såväl grundnivå som avancerad nivå och forskarutbildning. På Konstnärliga fakulteten utbildas årligen närmare 1500 studenter. Det är de två institutionerna HDK-Valand - Högskolan för konst och design och Högskolan för scen och musik, HSM som tillsammans bildar Konstnärliga fakulteten. Läs mer om utbildningarna på respektive institutions hemsida nedan.

Vi samarbetar också med Utbildningsvetenskapliga fakulteten om lärarutbildning i estetiska ämnen och slöjd, samt forskning om pedagogik och konstnärliga ämnen.

HDK-Valand - Högskolan för konst och design

Design, film, foto, fri konst, konsthantverk och litterär gestaltning, samt utbildning till lärare inom bild och slöjd. Mer om utbildningar på HDK-Valand.

Högskolan för scen och musik, HSM

Musik inom många olika genrer, komposition, dans, teater, musikal, performance, opera, teater och skådespeleri, samt utbildning till lärare inom musik, teater och dans. Mer om utbildningar på HSM.

Grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå

Alla kurser, program och examina ges på antingen grundnivå eller avancerad nivå. På grundnivån finns högskoleexamen och kandidatexamen. På avancerad nivå finns magisterexamen och masterexamen.

Utbildning på grundnivå innebär att det inte finns krav på att du ska ha läst på universitet/högskola tidigare. På avancerad nivå behöver du däremot ha en kandidatexamen eller motsvarande kunskaper (till exempel genom arbetslivserfarenhet, prövas individuellt).

  • Kandidatprogram - grundnivå - är 180 hp (motsvarande tre års heltidsstudier).
  • Magisterprogram - avancerad nivå - är 60 hp (motsvarande ett års heltidsstudier). 
  • Masterprogrammen -avancerad nivå - är 120 hp (motsvarande två års heltidsstudier).


Du kan också läsa så kallade fristående kurser. Det finns kurser både på grundnivå och avancerad nivå.

Fakultetens institutioner har även utbildning på forskarnivå, läs mer om den här.

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2020-01-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://konst.gu.se/utbildning/
Utskriftsdatum: 2020-07-03