Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärliga utbildningar

Studenter från Konstnärliga fakulteten, foto Johan Wingborg/GUUndervisning på Högskolan för scen och musik, Konstnärliga fakulteten. Foto: Johan Wingborg.

Göteborgs universitet har en unik bredd av konstnärliga utbildningar på såväl grundnivå som avancerad nivå och forskarutbildning. På Konstnärliga fakultetens utbildas årligen närmare 1500 studenter. Vi samarbetar med Utbildningsvetenskapliga fakulteten om lärarutbildning i estetiska ämen och slöjd, samt forskning om pedagogik och konstnärliga ämen.

Akademin Valand

Fotografi, film, fri konst och litterär gestaltning. Mer om utbildningar på Akademin Valand.

Högskolan för design och konsthantverk, HDK

Design, formgivning och konsthantverk inom keramik, smyckekonst, textil och textilkonst, metall, trä. Till HDK hör även Campus Steneby i Dals Långed. Mer om utbildningar på HDK.

Högskolan för scen och musik, HSM

Musik inom många olika genrer, komposition, dans, teater, musikal, performance, opera, teater och skådespeleri. Mer om utbildningar på HSM.

Konstnärliga fakutetens forskarskola

De tre institutionerna vid fakulteten samarbetar kring forskningsutbildning i en gemensam forskarskola.  Mer om fakultetens forskarskola.

 

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2017-11-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?