Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan

Konstnärliga fakulteten är aktiv i en mängd olika slags samverkan både internationellt, i regionen, kommunen och inom universitetet. Här är några exempel på samverkans projekt på fakulteten och på institutionerna. 

Fakulteten är fullvärdig medlem i det europeiska nätverket mellan konstnärliga högskolor European League of Institutes of the Arts (ELIA). Mer information om ELIA-nätverket hittar du här.

Samarbetet inom Styrkeområde kulturarv ledde under 2012 till tillkomsten av en gemensam Kulturarvsakademi med Västarvet (Västra Götalandsregionen) och Critical Heritage Studies som de viktigaste parterna. Mer information om kulturarvsakademin finns här.

Göteborgs kommun, med det kommunala utvecklingsbolaget Utveckling Nordost samarbetar aktivt för att etablera konstnärliga utbildningar i nordöstra Göteborg, främja breddad rekrytering och finna nya platser i nordöstra Göteborg, där såväl förberedande konstutbildningar som akademiska konstutbildningar kan äga rum.

Critical Heritage Studies Centre, Konstnärliga fakulteten deltar aktivt i den mångvetenskapliga forskningsplattformen Critical Heritage Studies Centre. Mer information om CCHS hittar du här.

För mer information om samverkan hittar du hos institutionerna:

Akademin Valand
Högskolan för scen och musik
HDK – Högskolan för design och konsthantverk

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2016-05-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://konst.gu.se/samverkan/
Utskriftsdatum: 2018-01-23