Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tvärvetenskapliga samarbeten inom Göteborgs universitet

Konstnärliga fakulteten ingår i flera tvärventenskapliga forskningscentrum på Göteborgs universitet:

Business & Design Lab, stöder forskning inom det tvärvetenskapliga området business, management and design för att främja en mer hållbar utveckling i regionen - med hjälp av design.

Centrum för åldrande och hälsa, AgeCap, har som mål att öka äldres kapabilitet och möjlighet till ett gott och värdefullt åldrande.

Centrum för Global Migration, CGM, har som huvudmålsättning att främja och stödja forskning, utbildning och nyttiggörande inom global migration och integration.

Centrum för Kritiska kulturarvsstudier, CCHS, vill problematisera vad kulturarv är och hur kulturarv och uppfattningar av kulturarv upplevs och används inom olika samhällsarenor idag. Syfte med forskningen är att presentera alternativa och kritiska tolkningar av hur vi upplever en globaliserad värld.

Centrum för Utbildningsvetenskap och Lärarforskning, CUL, är en fakultetsgemensam forskarskola vid Göteborgs universitet, för forskning knuten till lärarutbildning och pedagogisk yrkesverksamhet.

Göteborg Organ Art Center, GOArt, forskar i områdena konst och kulturarv om orgeln som instrument och artefakt, om interaktionen mellan konstnären, instrumentet och musiken.

Jean Monnet Centre of Excellence, JMCE, har till uppgift att stödja all europaforskning vid Göteborgs universitet.

Swemark, tvärvetenskaplig forskning för att öka odlingen av mat från havet på ett miljösmart sätt. Samlar ledande forskargrupper inom samhällsekonomi, juridik, oceanografi, biologi och design.

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-09-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?