Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning vid Konstnärliga fakulteten

Forskning på Konstnärliga fakultetens tre institutioner

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Design, film, foto, fri konst, konsthantverk och litterär gestaltning, samt estetiska uttrycksformer med inriktning mot utbildningsvetenskap.

Högskolan för scen och musik
Forskning inom musik, scenkonst samt områdena musikpedagogik och estetiska uttrycksformer med inriktning mot utbildningsvetenskap.

Samarbeten och tvärvetenskaplig forskning

Konstnärliga fakulteten ingår i flera tvärvetenskapliga forskningscentrum, i samarbete med andra fakulteter på Göteborgs universitet. Mer information om universitetets tvärvetenskapliga centrumbildningar.

Forskarskolan på Konstnärliga fakulteten - utbildning på forskarnivå

Fakultetens institutioner har alla utbildning på forskarnivå. Genom vår gemensamma forskarskola stärker vi samarbetet och möjligheten att dra nytta av fakultetens samlade kompetens från alla konstformer.

HDK och Högskolan för scen och musik samarbetar också om forskarutbildning inom ramen för universitetets forskarskola CUL - Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning.

Prenumerera på nyhetsbrev om forskning

Vill du veta mer om konstnärlig forskning vid Göteborgs universitet kan du prenumerera på Konstnärliga fakultetens forskarskolas nyhetsbrev.

Hitta forskningsresultat från Konstnärliga fakulteten

All forskning som finansieras med offentliga medel ska tillgängliggöras i open access via universitetets databaser GUP och GUPEA. Sök i universitetsbibliotekets databaser GUP och GUPEA

Vi har också samlat alla doktorsavhandlingar från fakulteten på en överskådlig sida: Doktorsavhandlingar från Konstnärliga fakulteten

Högre seminariet - seminarieserie om forskning

Välkommen till högre seminariet, fakultetens seminarieserie som tematiserar och utvecklar forskningen, granskar forskningsansökningar och hittar tvärvetenskapliga samarbeten. Programmet skapas i dialog med forskarskolan och fakultetens forskare.

Högre seminariet riktar sig främst till forskare och forskarstudenter men är öppet för alla.

Mer om forskning på fakultetens medarbetarsidor

Konstnärliga fakultetens medarbetarsidor hittar du information om

  • fakultetens gemensamma forskningsstrategi
  • hur du registrerar din forskning i universitetets forskningsdatabaser GUP och GUPEA
  • information om universitetets forskningsutvärdering, RED 19
  • tips för att kommunicera din forskning

Styrning, stöd och ansvar för forskning

Institutionsråden (ett på varje institution) bereder beslut om mål, strategier och budget för forskningen på sin institution.

Varje institution har också ett forskningsråd, som bereder alla ärenden om forskning och forskarutbildning.

Fakultetsstyrelsen har det övergripande ansvaret för kvalitet, styrning och strategisk planering för den forskning, forskarutbildning och samverkan som bedrivs på fakulteten (liksom även för utbildningen på grund- och avancerad nivå). Styrelsen beslutar mål och strategier för forskning, inklusive samverkan, och fördelar resurser till olika verksamheter.

Det är också fakultetsstyrelsen som står som avsändare i viktiga yttranden och remissvar om forskning och forskarutbildning.

Prefektrådet är dekanens rådgivande organ. Här diskuteras och bereds de förslag om forskning och forskarutbildning som ska tas upp i styrelsen, inklusive förslag om hur anslag ska fördelas.

Forskningsberedningen är det organ som bereder ärenden om forskning för fakultetens styrelse, prefektråd och ledningsgrupp.

I detta arbete ingår även nationell och internationell samverkan med forskningsinstitutioner och samhällsaktörer då ett samlat fakultetsperspektiv anses nödvändigt.

Forskningsrådgivaren, som du hittar på fakultetskansliet, ger administrativt stöd till fakultetens forskare, till exempel med ansökningar. Forskningsrådgivaren är också sekreterare i forskningsberedningen.

Fakultetskansliet stöder styrelsen, prefektrådet och ledningsgruppen med kommunikation, personalfrågor, ekonomi och annan administration. Kansliet samordnar också arbetet med uppföljning och utvärdering av kvalitet inom forskning (och utbildning).

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2020-01-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://konst.gu.se/forskning/
Utskriftsdatum: 2020-01-28