Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konst 2025 - samlokalisering Konstnärliga fakulteten

På de här sidorna samlar vi information om vision Konst 2025 och den förändringsprocess om Konstnärliga fakulteten genomför under de närmaste åren för att skapa En integrerad fakultet för alla konstarter.

Senaste nytt om Konst 2025

Klart med namn på den nya instititionen

Den nya institutionen kommer att heta HDK-Valand - Högskolan för konst och design, och på engelska HDK-Valand - Academy of Art and Design. Det beslutade dekan Sanne Kofod Olsen, i enlighet med förslaget som de båda prefekterna Ulf Dalnäs och Troels Degn Johansson tagit fram. Läs mer i medarbetarnyhet från 6 mars.

Projekt för lokaler till HSM under byggperioden

I november 2018 startades projektet "Förstudie tillfälliga lokaler HSM". Projektgruppen har i uppdrag att ta fram förslag på tillfälliga lokaler, och hur en evakuring av HSM (inklusive biblioteket) kan genomföras arbetar vidare. Det är viktigt att lokalerna blir ändamålsenliga så att utbildning och forskning kan bedrivas med samma kvalitet. Det fungerar till exempel inte att spela musik, dansa eller spela teater i vanliga kontorslokaler.

Kontaktpersoner i projektgruppen

  • Anna Walske, biträdande fastighetsstrateg GU
  • Mark Wennerström, kanslichef Konstnärliga fakulteten
  • Petra Frank, prefekt HSM
     

Samrådsmöte i januari, kommunens detaljplan

Som ett led i Göteborgs stads process för ny detaljplan i området kring Näckrosdammen, hölls i ett öppet samrådsmöte i januari. Kommunen planerar för att detaljplanen vinner laga kraft i början av 2021. Först därefter kan Akademiska hus få bygglov för NyaKonst och universitetet ta beslut om byggstart.

Bredare annonsering efter enhetschef för fri konst och konsthantverk

Rekryteringsgruppen har beslutat att åter annonsera anställningen som enhetschef för Fri konst och från 2020 som chef för nya enheten för fri konst och konsthantverk. Mer info på sidan Ny institution HDK-Valand.

Nya institutionens administrativa enhet klar

Nu är arbetet med att bemanna den administrativa enheten för den nya institutionen HDK-Valand klart.

Mer information på sidan Ny institution HDK-Valand.

Delrapport Lokaler klar

Delprojekt Lokaler lämnade sin slutrapport till prefektrådet i slutet av augusti. De föreslår en fördjupad utredning, där representanter för utbildningarna medverkar, som bland annat tittar närmare på befintliga rytmer inom utbildningen och ta fram förslag på nya. De föreslår också att den nya institutionen HDK-Valand får en schemaläggare, likt HSM.  Läs rapporten, pdf i högerspalt.

Akademiska Hus går vidare med fördjupad förstudie av gemensamt hus

I juli gav universitetet Akademiska Hus i uppdrag att göra en fördjupad förstudie av en gemensam byggnad för Konstnärliga fakulteten vid näckrosenområdet. Ett gemensamt hus är fortfarande målet, men hyran måste bli rimlig och vi behöver se att HSM:s verksamhet kan fortsätta även under en eventuell byggperiod. Läs mer på medarbetarnyhet från 5 juli

Sidansvarig: Pia Ahnlund|Sidan uppdaterades: 2019-03-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?