Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konst 2025 - Konstnärliga fakulteten flyttar ihop

Konstnärliga fakultetens vision Konst 2025 är att samla hela verksamheten i tanke, rum och handling för att bättre kunna ta vara på fördelarna med vår ämnesbredd, och stärka möjligheten för studenter och medarbetare att ta del av all vår kompetens, idéer och resurser. 

En viktig del av planerna är att bygga ut och bygga om det hus som idag rymmer Högskolan för scen och musik, så att det kan rymma hela konstnärliga fakulteten från år 2026. 

Skiss från arkitektfirman Tham & Videgård, hur det nya huset skulle kunna se ut.

Senaste nytt om byggprocessen

Grov inplacering är nu klar

2019-12-09 Nu är en första grovplanering klar av hur fakultetens nya hus ska se ut inuti, den så kallade grova inplaceringen. Den blir utgångspunkt för verksamhetsgrupperna som nu startar arbetet med att göra färdigt planlösningen som ska spikas före sommaren.

Se hur den grova inplaceringen ser ut

Vi går nu in i programskedet

2019-09-25 I augusti avslutade vi den långa förstudien och dekan kunde äntligen skriva avtal med Akademiska Hus om att gå vidare till det så kallade programskedet. Under programskedet kommer Akademiska Hus, universitetets fastighetsavdelning och arkitekterna, tillsammans med oss på fakulteten att arbeta fram en programhandling, som beskriver var rummen ska ligga i huset och vilka funktioner som varje rum ska ha. Läs mer om vad programskedet innebär på sidan om Konstnärliga fakultetens nya hus.

Husbygget skjuts ett år framåt

2019-08-14 Bygget av Konstnärliga fakultetens hus har flyttats fram ett år, det beslutade styrgruppen för byggprojektet i slutet av juni. Enligt den nya tidplanen kommer Högskolan för scen och musik att flytta ut först sommaren 2022 och huset att stå färdigt 2026. Läs mer i medarbetarnyhet från 14 augusti.

Rapport om lokaler för Högskolan för scen och musik under byggtid

2019-05-23 Nu är förstudien om tillfälliga lokaler för Högskolan för scen och musik klar. Den visar att det går att hitta lokaler i Göteborg som fungerar med både bibehållen kvalitet inom utbildningen och god arbetsmiljö. Läs mer i medarbetarnyhet från 23 maj.

Sidansvarig: Pia Ahnlund|Sidan uppdaterades: 2019-12-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?