Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konst 2025 - samlokalisering Konstnärliga fakulteten

Konstnärliga fakultetens vision Konst 2025 är att samlokalisera hela verksamheten i tanke, rum och handling för att bättre kunna ta vara på fördelarna med vår ämnesbredd, och stärka möjligheten för studenter och medarbetare att ta del av all vår kompetens, idéer och resurser. 

En del i detta är planerna på att bygga ut och bygga om det hus som idag rymmer Högskolan för scen och musik, så att det kan rymma hela konstnärliga fakulteten från år 2025. Beslut om bygget kommer att fattas sommaren 2019.

Skiss från arkitektfirman Tham & Videgård, hur det nya huset skulle kunna se ut.

Senaste nytt om Konst 2025

Rapport om lokaler för Högskolan för scen och musik under byggtid

Nu är förstudien om tillfälliga lokaler för Högskolan för scen och musik klar. Den visar att det går att hitta lokaler i Göteborg som fungerar med både bibehållen kvalitet inom utbildningen och god arbetsmiljö. Läs mer i medarbetarnyhet från 23 maj.

Klart med namn på den nya instititionen

När HDK och Akademin Valand går samman den 1 januari 2020 kommer namnet på den nya institutionen att vara HDK-Valand - Högskolan för konst och design, och på engelska HDK-Valand - Academy of Art and Design. Det beslutade dekan Sanne Kofod Olsen, i enlighet med förslaget som de båda prefekterna Ulf Dalnäs och Troels Degn Johansson tagit fram. Läs mer i medarbetarnyhet från 6 mars.

Sidansvarig: Pia Ahnlund|Sidan uppdaterades: 2019-06-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?