Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konst 2025 - samlokalisering Konstnärliga fakulteten

På de här sidorna samlar vi information om vision Konst 2025 och den förändringsprocess om Konstnärliga fakulteten genomför under de närmaste åren för att skapa En integrerad fakultet för alla konstarter.

Senaste nytt om Konst 2025

Anmäl intresse för uppdragen som viceprefekt på nya institutionen senast 16 januari

Den nya institutionen HDK-Valand kommer att ha en viceprefekt för utbildning och en viceprefekt för forskning. Medarbetare på Valand och HDK kan anmäla intresse för upprdagen. Skicka ett mejl till Ulf Dalnäs, prefekt på HDK. Ange vilken roll du är intresserad av och varför. Den 16 janurari är sista dag att anmäla sig. Viceprefekt för forskarutbildning kommer att tillsättas längre fram.

Bredare annonsering efter enhetschef för fri konst och konsthantverk

Rekryteringsgruppen har beslutat att åter annonsera anställningen som enhetschef för Fri konst och från 2020 som chef för nya enheten för fri konst och konsthantverk. Annonsen kommer denna gång att gå ut bredare och förhoppningsvis attrahera fler internationella kandidater. Sarah Tuck (som till och med 31 december är post-doc forskare på Valand och Hasselbladsstiftelsen) kommer att vara tillförordnad enhetschef för fri konst från och med årsskiftet och första delen av 2019.

Arbetsgivarens förslag om organisation och dimensionering nya institutionens administrativa enhet

Det är nu klart hur arbetsgivaren vill att den nya institutionens administrativa enhet ska vara organiserad och dimensionerad. Den nya institutionens administrativa enhet föreslås ha totalt motsvarande 24 heltider och vara organiserad i sex olika funktioner.

Förslaget innabär en minskning från de sammanlagt 27,7 heltidsanställningar som sammanlagt finns på HDK:s och Valands administrativa enheter idag. Förslaget ska förhandlas med personalorganisationerna i januari. Mer information på sidan Ny institution HDK-Valand.

Infomöte om verksamhetsförändring administration HDK-Valand

Den 3 oktober samlades den administrativa personalen från HDK och Valand till informationsmöte om den verksamhetsförändring som den nya institutionerns administrativa enhet kommer att innebära. De fyra administrativa cheferna informerade och svarade på frågor och företrädare för facken var också med.

Delrapport Lokaler klar

Delprojekt Lokaler lämnade sin slutrapport till prefektrådet i slutet av augusti. De föreslår en fördjupad utredning, där representanter för utbildningarna medverkar, som bland annat tittar närmare på befintliga rytmer inom utbildningen och ta fram förslag på nya. De föreslår också att den nya institutionen HDK-Valand får en schemaläggare, likt HSM. Prefektrådet beslutade att frågan om fördjupad utredning ska tas upp på nästa KF BUGA för att få förslag på representanter och arbetssätt. Läs rapporten, pdf i högerspalt.

Akademiska Hus går vidare med fördjupad förstudie av gemensamt hus

I juli gav universitetet Akademiska Hus i uppdrag att göra en fördjupad förstudie av en gemensam byggnad för Konstnärliga fakulteten vid näckrosenområdet. Ett gemensamt hus är fortfarande målet, men hyran måste bli rimlig och vi behöver se att HSM:s verksamhet kan fortsätta även under en eventuell byggperiod. Läs mer på medarbetarnyhet från 5 juli.

Riskanalys av förslaget Roller, ledning och mötesstruktur ny institution HDK-Valand

Den 14 augusti kommer en riskanalys på ledningsgruppens förslag till den nya institutionens organisation att genomföras. Samtliga arbetsmijlöombud på HDK och Akademin Valand kommer delta i det arbetet. Läs ledningsgruppens omarbetade förslag på roller och styrning på den nya institutionen HDK-Valand på sidan Ny instition HDK-Valand.

 

Sidansvarig: Pia Ahnlund|Sidan uppdaterades: 2018-12-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?