Tre nya professorer från HDK på Göteborgs universitet

Nyhet: 2019-05-29

Varje år arrangeras en ceremoni där universitetets nya professorer välkomnas. Sammanlagt blev Göteborgs universitet 38 nya professorer rikare i år, varav tre kommer från Högskolan för design och konsthantverk.

Professorsinstallationen ägde rum på Göteborgs konserthus i mitten av maj. Då välkomnades de nya professorerna av universitetets rektor Eva Wiberg.

Till ceremonin fick Anna Pers Bräcke, student på HDK, i uppdrag att ta fram åtta illustrationer till universitetets promotionsskrift, en för varje fakultet. Anna gjorde även en nionde bild som ska representera hela universitetet. Den illustrationen gavs som gåva vid professorsinstallationen.

Se HDK:s nya professor presentera sin forskning

I korta filmer berättar de nya professorerna om sin forskning och hur det är att vara professor vid Göteborgs universitet. Klicka på namnen för att titta på filmerna.

Elena Raviola, professor i design med inriktning Business & Design

Kajsa G. Eriksson, professor i bild med inriktning gestaltning

Tarja Karlsson Häikiö, professor visuell och materiell Kultur

AV: Anders Åkerström