Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Skrivarkurs öppnar för sen anmälan

Nyhet: 2018-12-10

Den 14 december öppnar Akademin Valand kursen Genom Skriften för sen anmälan. Kursen är en fristående skrivarkurs för dig som är eller är på väg att bli svensklärare. Du som söker kan också vara lärare i annat ämne och intresserad av skönlitteratur.

Under kursens gång kommer du få närma dig språk och litteratur genom att skriva och samtala med andra om skönlitterära texter. Kursen varvar korta och längre skrivövningar med samtal om deltagarnas egna texter och litteratur av redan etablerade författare.

– Syftet är att ge lärare en chans att sätta ett eget skrivande och läsande i centrum, tillsammans med andra. Det blir ett utbyte mellan kollegor, säger Lotta Eklund som är kursansvarig.

Som kursdeltagare får du prova olika sätt att skriva, läsa, förstå text och föra samtal om litteratur. Tanken är att kursen ska kunna berika arbetet i skolan likväl som det egna skrivandet och läsandet.

– Kursen är en plattform för olika typer av textarbete som deltagarna sedan kan översätta in i sitt dagliga arbete i skolan, säger Lotta Eklund.

Mer info:

Genom Skriften bedrivs på kvartsfart under fyra helger under perioden februari till maj 2019. Ansökan öppnar 14 december och stänger så snart tillräckligt många ansökningar kommit in. Ansök därför gärna så snart som möjligt efter att kursen öppnat.

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig: Genom Skriften

Bilder: Hendrik Zeitler
Ovan: Studenter från litterär gestaltning
Vänster: Lotta Eklund, kursansvarig

AV:

Artikeln publicerades först på: akademinvaland.gu.se

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?