Samtliga studentutställningar inom fri konst ställs in

Nyhet: 2020-03-20

Galleri Konstepidemin och kandidatprogrammet i fri konst på HDK-Valand har efter noggranna överväganden kommit överens om att ställa in studentutställningen, Easy Target.

– Med tanke på den nuvarande situationen och allmänhetens bästa har vi beslutat att inte gå vidare med utställningen som planerat. Galleri Konstepidemin och HDK-Valand siktar nu på att förverkliga ett offentligt projekt med studenterna och arbetar med en publikation som ett format för utställning och förmedling av konstverk, säger Sarah Tuck, enhetschef för konsthantverk och fri konst.

Vidare har Gislaved Konsthall och HDK-Valand beslutat att avbryta utställningen Where You Stand med förstaårsstudenterna på kandidatprogrammet i fri konst som skulle ha öppnat den 3 april.

– Det är en stor besvikelse för studenterna som har arbetat hårt med sina projekt inför utställningen. Vi undersöker nu alternativ till den fysiska utställningsytan i Gislaved där vi skulle kunna offentliggöra deras arbete, säger Sarah Tuck.

Artikeln publicerades först på: hdk-valand.gu.se