Pop-up museum för konstnärlig forskning med deltagare från HDK

Nyhet: 2018-09-26

Konstnärlig forskning i fokus på utställningen Museum of Artistic Research, MoAR, i Barockhallen på Historiska muséet i Stockholm.

I grupputställningen är cirka tio procent av alla konstnärliga forskare som offentligt har försvarat en doktorsavhandling i något konstnärligt ämne i Sverige representerade.

Maja Gunn, professor i textilkonst, och Birgitta Nordström, universitetslektor och forskare inom textilkonst, arbetar på HDK och medverkar på utställningen. Andra deltagare med koppling till HDK är Mårten Medbo och Kim Jeounhg-Ah som disputerat i keramikkonst respektive design hos oss.

Utställningen arrangeras av Bogdan Szyber som är doktorand på Stockholms konstnärliga högskola och curatorn Erik Berg.

Pop up-muséet i Barockhallen, Historiska muséet Stockholm, är öppet för allmänheten till och med söndagen den 7 oktober.

Här kan du läsa mer om utställningen.

Musuem of Artistic Research's hemsida.

AV: Anders Åkerström

Artikeln publicerades först på: hdk.gu.se