Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mer utbildning på plats för studenter på HDK-Valand till hösten

Nyhet: 2020-05-29

HDK-Valand fortsätter med distansundervisning som huvudregel även under hösten. Men det kommer finnas en ökad möjlighet till undervisning på plats jämfört med idag. Det står klart efter att Göteborgs universitets rektor har fattat beslut gällande universitetets verksamhet under höstterminen 2020.

Det råder stor osäkerhet kring pandemins utveckling och vilka restriktioner som kommer gälla i mitten av augusti. Men eftersom både personal och studenter måste kunna planera sin höst så fattade Göteborgs universitets rektor den 11 maj beslut om hur höstens verksamhet ska bedrivas. Läs mer om beslutet här: Göteborgs universitet inleder hösten 2020 digitalt

Enligt beslutet ska distansstudier fortsätta som huvudregel tills åtminstone 31 oktober. Undantag kan dock göras från distansundervisning för moment som kräver fysisk närvaro. Till exempel för ”undervisningsmoment med estetiska, praktiska och laborativa inslag som inte kan genomföras på alternativt sätt eller inte ske utan betydande kvalitativa brister.”

– Den snabba övergången till distansstudier under våren var tuff för såväl studenter som personal. De flesta av våra utbildningar är materialbaserade eller starkt kollaborativa och kan inte helt genomföras på distans. Tillgången till verkstäder och arbetsplatser är centrala för våra studenter och under våren har studenter som tar sin examen varit prioriterade. Inför hösten ser vi möjlighet till ökad undervisning på plats i lokalerna i den mån det är försvarbart utifrån behov och smittriskperspektiv, säger Troels Degn Johansson, prefekt på HDK-Valand.

Bidrar till minskad smittspridning

För HDK-Valands studenter innebär beslutet generellt att hösten inleds med studier på distans kombinerat med utbildning på plats i lokalerna. Institutionen tittar nu på vilka kurser som behöver genomföras på plats och vilka som kan tas på distans. All utbildning på plats kommer att anpassas så att den följer aktuella restriktioner och bidrar till minskad smittspridning.

– När svenska myndigheter ändrar sina beslut och rekommendationer så kommer vi successivt att återgå till studier på plats i Göteborg och på Steneby. Vi kommer också att återuppta vår publika verksamhet med öppna föreläsningar, utställningar och studentgallerier så snart rådande restriktioner tillåter, säger Troels Degn Johansson.

Personal som kan genomföra sitt arbete hemifrån kommer att fortsätta att arbeta på distans i enlighet med universitetets beslut.

AV:

Artikeln publicerades först på: hdk-valand.gu.se

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?