Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt talat: Premiär för ny samtalsserie i barmiljö

Nyhet: 2019-02-26


Under året bjuder Högskolan för scen och musik in till fyra måndagskvällar om utbildning och forskning med fokus på samtidsfrågor. Hur kan vi spetsa vår verksamhet ytterligare och gå i täten för konstnärlig och pedagogisk utveckling? Hur kan vi bli än mer relevanta som en viktig röst i samhället? Och hur kan vårt hus Artisten fortsätta att utvecklas som en kreativ och välkomnande mötesplats för alla?

I det första samtalet möter vi teamet bakom Folkoperans Förklädd Gud. I ett par års tid arbetade de med en uppsättning av Förklädd Gud i tätt samarbete med EU-migranter från skogen i Högdalen. Resultatet blev en smärtsamt aktuell tolkning av Lars-Erik Larssons körverk från 40-talet, interfolierad med nykomponerad musik av Jonas Forssell. I kvällens samtal – med inslag av musik och videoklipp – får vi ta del av berättelsen om hur en unik föreställning växte fram.

Medverkande:

Malin Stenberg: Regissör till Folkoperans uppsättning Förklädd Gud.
Jonas Forssel: Tonsättare som skrivit de nya partierna i Förklädd Gud.
Lelo Nika: Internationellt turnerande dragspelsekvilibrist som tillsammans med Folkoperans orkester skapade en helt ny ljudbild till uppsättningen Förklädd Gud.
Zinica Ciuraru: Aktör i uppsättningen Förklädd Gud.
Catharina Bergil: Moderator och enhetschef scenområdet.

Måndag 11 mars kl 18
Bar & servering
Fri entré

Följande tillfälle: Måndag 8 april kl 18

Läs artikel om Folkoperans uppsättning av Förklädd Gud i en artikel i Södermalmsnytt.

För mer information om samtalet och de medverkande, klicka här.

AV:

Artikeln publicerades först på: hsm.gu.se

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?