Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärliga tolkningar av brasiliansk fjäderkrona på Världskulturmuseet

Nyhet: 2018-02-23

Under hösten 2017 har studenter i konsthantverk arbetat med att göra konstnärliga tolkningar av en fjäderkrona från Karajá i Brasilien. Nu visas projekten i utställningen Feathers på Världskulturmuseet.

Under hösten 2017 har studenter i textilkonst, keramikkonst och smyckekonst på HDK arbetat med att göra konstnärliga tolkningar av en fjäderkrona från Karajá i Brasilien. Under kursen Parafras har de diskuterat olika etiska aspekter som till exempel respekt och tolkningsföreträde och hur de kan problematiseras i ett konstnärligt arbete.

Julia Kylén CollinsFrågorna är komplexa och studenternas förhållningssätt har sett olika ut. Studenterna har närmat sig projekten utifrån de gemensamma perspektiven form, hantverk och ritualer för att på så sätt hitta det som förenar och länkar samman genom både tid och rum.

Feathers – En värld av fjädrar är en utställning om människans relation till fjädrar. Människor har i alla tider varit fascinerade av fjädrar. I utställningen visas objekt från hela världen där fjädrar fått pryda och förhöja bärarens status – eller bara ge färg åt tillvaron.

Bild: verk av Julia Kylén Collins. Klicka på bilden för bildspel.

Feathers är ursprungligen producerad av Nationaal Museum van Wereldculturen i Nederländerna, men visas på Världskulturmuseet i Göteborg fram till och med 19 augusti 2018.

Alla studenters projekt presenteras på hdk.gu.se/feathers.

Läs mer om utställningen Feathers.
 Amanda Dahlberg

Frida Åström

Magdalena Svensson

Oskar Summerton

Rebecka Radhammar

Sara Kallioinen Lundgren

Sofia Brolin

Staffan Jonsson

Terese Molin

Vera Pusciewicz

AV:

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?