Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konsthistoriker från Massachusetts till HDK

Nyhet: 2018-11-27

Ezra Shales, historiker inom konsthantverk och design, kommer gästa HDK som forskare och föreläsare från december 2018 till maj 2019 genom ett stipendium från Fulbright Public Policy Fellowship.

Under sin tid på HDK kommer Ezra Shales undersöka hur utställningar hos Röhsska museet om det idealiska moderna hemmet har presenterat konsthantverk och utvärdera hur tillverkningsprocessen har adresserats.

Utöver sin egen forskning kommer Ezra ha en serie öppna föreläsningar på HDK och hålla i ett seminarium för masterstudenter från konsthantverksprogrammen.

- Det ska bli spännande att bidra till utbildningarna i konsthantverk och se på forskningsfältet ur ett internationellt perspektiv, säger Ezra Shales.

Vanligtvis undervisar Ezra Shales i design- och konsthantverkshistoria på Massachusetts College of Art and Design. Som konsthistoriker med fokus på konsthantverk och design undersöker Ezra hur hantverkskunskap bedöms utifrån vilka förhållanden föremål är tillverkade.

AV:

Artikeln publicerades först på: hdk.gu.se

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?