Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kommunicera sammanslagningen och HDK-Valand

Nyhet: 2019-11-22

För dig som behöver kommunicera sammanslagningen och vår nya institution finns nu formuleringar på svenska och engelska som stöd att använda. De är framtagna av ledningen, i samarbete med kommunikatörer och översättare.

Vi är många medarbetare som kommunicerar med omvärlden i HDK:s, Valands och snart även i HDK-Valand:s namn. Det finns flera fördelar med att ge en samstämmig bild av det övergripande syftet med sammanslagningen och av den nya institutionens organisation och uppdrag:

  • Det blir tydligt och lätt att förstå för våra intressenter
  • Det ger ett professionellt intryck
  • Informationen är korrekt och översättningen riktig
  • Det kan också spara tid och förenkla jobbet för för dig som ska informera.
     

Texterna finns på engelska och svenska, i kortare och längre varianter om sammanslagningen och om den nya institutionens verksamhet. De engelska versionerna hittar du på denna sidas engelska spegling.

Ladda ned samtliga texter som pdf

Om HDK-Valand

HDK-Valand vid Göteborgs universitet bedriver utbildning och forskning inom design, film, foto, fri konst, konsthantverk och litterär gestaltning. Vi utbildar också lärare inom bild och slöjd.

Vi erbjuder högt specialiserade utbildningsprogram i en utåtriktad och internationell miljö. Vår unika ämnesbredd ger samtidigt studenter och medarbetare förutsättningar för ett bredare konstnärligt perspektiv och möjligheter att utforska nya arbetssätt och forskningsfält. Tillsammans med vår systerinstitution, Högskolan för scen och musik, är vi Skandinaviens bredaste konstnärliga fakultet.

Om sammanslagningen (kortaste versionen)

Den 1 januari 2020 gick Akademin Valand och HDK – Högskolan för design och konsthantverk samman och bildade HDK-Valand, en ny institution för design och konst. Målet är att skapa en stark konstakademi som ligger i framkant inom forskning, utbildning och samverkan.

Om sammanslagningen (kort version)

Den 1 januari 2020 gick Akademin Valand och HDK – Högskolan för design och konsthantverk samman och bildade HDK-Valand, en ny institution för design och konst. Genom att gå samman kan vi dra bättre nytta av vår unika ämnesbredd – design, film, fotografi, fri konst, konsthantverk, litterär gestaltning och lärarutbildning i bild och slöjd. Målet är att bilda en stark konstakademi som ligger i framkant inom forskning, utbildning och samverkan.

Om sammanslagningen (lång version)

Den 1 januari 2020 gick Akademin Valand och HDK – Högskolan för design och konsthantverk samman och bildade HDK-Valand, en ny institution för design och konst. Genom att gå samman kan vi dra bättre nytta av vår unika ämnesbredd – design, film, fotografi, fri konst, konsthantverk, litterär gestaltning och lärarutbildning i bild och slöjd. Den nya institutionen skapar förutsättningar för ännu bättre utbildning, forskning och samverkan.

Vårt mål är att bilda Skandinaviens största och bredaste konstakademi, vilket kommer göra vår röst starkare i såväl svenska som internationella sammanhang och attrahera starka forskare, lärare och studenter. Tillsammans skapar vi en dynamisk, utåtriktad och internationell miljö och en god utgångspunkt för utbildning, forskning och samverkan i framkant.

AV:

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?