Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hedersdoktorer vid Konstnärliga fakulteten 2007

Nyhet: 2007-07-05

Konstnärliga fakultetsnämnden har utsett Madeleine Olsson Eriksson och Joseph Backstein till hedersdoktorer vid Konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet, 2007.

Madeleine Olsson Eriksson är ordförande i styrelsen för Sten A Olssons Stiftelse för forskning och kultur. Stiftelsen har som ändamål att stödja vetenskaplig forskning och utveckling och har årligen stött kulturpersonligheter inom konst, musik, dans, skulptur etc. Stiftelsen har även givit bidrag för engagerande av gästprofessorer vid Göteborgs universitet samt bidrag till lokaler och utrustning inom kultur- och utbildningsområdena. Som exempel kan nämnas donationer till Göteborgs konstmuseum, GöteborgsOperan och Röda sten.

Joseph Backstein är föreståndare och curator vid Institute for Contemporary Art i Moskva. Konsthögskolan Valand har ett omfattande samarbete med institutet som resulterat i student- och lärarutbyten, gemensamma workshops, föreläsningar samt utställningar i Ryssland och i Sverige. Joseph Backstein har hållit flera uppskattade gästföreläsningar vid Konsthögskolan Valand om konsten under och efter Sovjettiden, samt om curatorrollen inom konstvärlden. Samarbetet har betytt mycket för Konsthögskolan Valands internationella kontakter.

Göteborgs universitets doktorspromotion äger rum lördagen den 20 oktober. Läs mer om doktorspromotionen på Marskalkskontorets webbplats.

AV:
031-786 5998

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?