HDK-Valand visar konstnärliga examensprojekt på webben

Nyhet: 2020-06-03

Den 12 juni kl 13.00 lanserar HDK-Valand en digital plattform för årets examensprojekt. Via plattformen kommer examensstudenter få möjlighet att visa och berätta om sina verk, vilket vanligtvis sker inom ramen för examensutställningarna.

Det har varit en märklig vår för både studenter och personal på HDK-Valand. I takt med att smittskyddsrestriktionerna kring av Covid-19 blivit alltmer påtagliga och genomgripande har undervisningen flyttat in i digitala mötesrum och de många examensutställningar som var planerade ställts in.

Den 12 juni lanserar HDK-Valand en digital plattform där avgångsstudenterna visar sina examensprojekt. Plattformen ersätter inte de uteblivna examensutställningarna eller det komplicerade curatoriella arbetet med att forma, ordna, formulera och iscensätta skilda konstnärliga praktiker i ett gemensamt rum. Den är inte en utställning. Den är något annat; ett digitalt fönster till studentmiljöer och utbildningar samt en möjlighet för studenterna att tillsammans ge en översiktlig försmak av sina konstnärliga praktiker.

Att ställa ut, interagera med publik och utforska utställningsrummet är viktiga inslag i konstnärlig utbildning. Så snart det är möjligt kommer HDK-Valand att återuppta det arbetet och de många externa samarbeten som gör det möjligt. Tanken är att den här plattformen då kan leva kvar som ett komplement och guida publiken vidare från digital översikt till fysiska utställningar.

Den digitala plattformen lanseras den 12 juni kl 13.00: www.hdk-valand-exam2020.se Välkomna!

Artikeln publicerades först på: hdk-valand.gu.se