Grattis Tom Cubbin till 2,5 miljoner kr i anslag från Riksbankens Jubileumsfond!

Nyhet: 2018-10-19

HDK:s Tom Cubbin har fått det stora anslaget till ett forskningsprojekt där han kommer analysera konsthantverk från manliga gay läder- och fetischkulturer.
Det treåriga projektet består av fyra undersökningar som kombinerar arkivforskning med muntliga berättelser för att analysera hantverkskulturer från internationella BDSM-nätverk från 70-talet till samtida finskt textiltryck.

Samtida teori från konsthantverk kopplas till vardaglig erfarenhet av hantverk och identitetsskapande, arbete, skicklighet och tid.

Tom Cubbin arbetar som lektor på HDK och projektet har namnet Hantverksmässig Åtrå: en internationell designhistoria över manlig gay fetisch-tillverkning.

Totalt gick 21 miljoner från Riksbankens Jubileumsfond till Göteborgs universitet och är fördelade över fem projekt. Här kan du läsa mer om anslagen och projekten.

AV: Anders Åkerström

Artikeln publicerades först på: hdk.gu.se