Grattis till årets Carl Larsson-stipendiater

Nyhet: 2019-06-18

Stort grattis Elina Alatalo, Kaajsa Lindberg, Eirik Rønneberg, Shahab Mehrabi, Anne Rantakylä och Mhairi Fraser som får årets Carl Larsson-stipendier, samt Teodor Losman Nädele som är årets Grez-stipendiat.

Stipendiaterna, som är studenter vid Konstnärliga fakulteten och Chalmers och får nu vardera 45.600 kr för "prestation av god kvalitet, framförallt med hänsyn tagen till självständighet och originalitet" inom sina respektive konstarter. Grez-stipendiet ger dessutom en två månaders betald vistelse i gästhemmet i Grez-sur-Loing, Frankrike.

Carl Larsson-stipendiater 2019

• Elina Alatalo, musik, Högskolan för scen och musik.
  • Kajsa Lindberg, opera, Högskolan för scen och musik.
  • Eirik Rønneberg, fri konst, Akademin Valand.
  • Shahab Mehrabi, film, Akademin Valand.
  • Anne Rantakylä, fotografi, Akademin Valand.
  • Mhairi Fraser, konsthantverk, HDK - Högskolan för design och konsthantverk.
  • Teodor Losman Nädele, arkitektur, Chalmers tekniska högskola.

Stipendierna delades ut av prorektor Mattias Goksör vid en sceremoni på Högskolan för scen och musik den 28 maj.

Mer om stipendier på Göteoborgs universitets hemsida