Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Gratis sånglektioner - ansökan öppen nu

Nyhet: 2019-08-14

Är du intresserad att få gratis lektioner i sång på Högskolan för scen och musik? Ta chansen att bli övningselev och träffa en av våra musiklärarstudenter vid ca 10 tillfällen under hösten. Undervisningen är en del av lärarstudenternas utbildning och handleds av en lärare från Högskolan för scen och musik vid 1-2 av dessa tillfällen. Om du är över 18 år är du välkommen att söka.

Hur anmäler du dig?

Från måndag 12 augusti till och med onsdag 4 september 2019 är du välkommen att skicka in din anmälan som övningselev till höstterminens sångundervisning på Högskolan för scen och musik.

Skicka ett mejl med ditt namn och din ålder till: ovningsundervisning@hsm.gu.se
Skriv "Övningsundervisning i sång" som ämne. Du får sedan via e-post en tid för provsjungning tisdag 10 september. Observera att du inte kommer få något meddelande om du inte får någon tid.

Vilka får söka?

Vi är intresserade av alla sorters röster på alla nivåer och med intresse för olika genrer. Enda kravet är att du ska ha fyllt 18 år.

När börjar det?

Du kallas till en provsjungning som endast kommer hållas tisdagen den 10 september 2019 någon gång mellan kl 16.30–20.00 på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Efter det väljer studenterna ut var sin elev bland de sökande. Observera att du inte kommer få något meddelande om du inte blir utvald denna terminen. Du är välkommen att söka igen nästa termin.

Hur går provsjungningen till?

Du ska sjunga en sång som du väljer själv och sjunga den utan ackompanjemang samt sjunga en vers på "Uti vår hage" eller "Vem kan segla förutan vind" utantill. Det är studenterna själva som väljer ut vem de vill arbeta med. Urvalet sker efter den enskilda studentens utbildningsmål. Det är alltså inte hur bra man sjunger som avgör om du kan bli övningselev eller inte. Vissa studenter behöver nybörjare och andra behöver vana sångare.

Hur går undervisningen till?

Som övningselev får du 10 sånglektioner gratis av en student under en termin. Du förbinder dig att öva flitigt på dina uppgifter för att din lärare skall kunna se en progression.

Tid för lektion bestäms mellan dig och din lärare, och du måste kunna ställa upp ett par gånger på en i förväg bestämd handledningstid. Det betyder att lärare från skolan tittar på undervisningen för att hjälpa studenten tillrätta. I slutet av terminen anordnas också en informell avslutningskonsert med alla övningselever. För att kunna bli övningselev måste man kunna komma denna kväll. Konserten hålls tisdag 10 december kl.18-19 på Artisten.

AV:

Artikeln publicerades först på: hsm.gu.se

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?