Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Flera studentutställningar på HDK-Valand i januari

Nyhet: 2020-01-10

Kända Göteborgsgator, konsthantverk och visuell litteratur. Under januari öppnar tre utställningar med studenter från HDK-Valand.

Idag fredag den 10 jan öppnar en utställning som undersöker en av Göteborgs mest omtalade gator: Andra Långgatan, en plats i staden som många har en relation till. Genom historien har gatans rykte varit både skamfilat och upplyft och ofta förknippats med verksamheter som präglat gatan, från 1700-talets vackra trädgårdar, via 1900-talets judiska handlare, revolutionära rörelser och porrklubbar, till dagens alla ölbarer och trendiga butiker. Men vilka berättelser döljer sig bakom en sådan övergripande och generaliserande historieskrivning?

Under hösten har 44 studenter från kandidatprogrammet i design gått in i arkiven för att undersöka dess spår och gränssnitt. Resultatet är en utställning i samarbete med Riksarkivet Landsarkivet i Göteborg, där en mångfald av platsspecifika mikrohistoriska utvecklingar möter övergripande strukturer.

Läs mer: 2LÅNG 4EVER - En arkivutställning om Andra Långgatan i Göteborg

På lördag den 11 jan öppnar Show Samples, en utställning av sex studenter på utbildningar i textilkonst, keramikkonst och smyckekonst. De sex studenterna är spridda över kandidatprogrammet, masterprogrammet och fristående kurs och utställningen är ett utsnitt av det som händer just nu inom konsthantverk på HDK-Valand.

Läs mer: Show Samples

Fredagen den 24 och lördagen den 25 januari presenterar andraårsstudenterna på kandidatprogrammet i fotografi sina verk på Göteborgs Litteraturhus. Studenterna har under hösten 2019 arbetat kring boken som format och detta presenteras genom 17 unika verk - allt från den konventionella fotoboken till experimentella artist books och digitala publikationer.

Läs mer: Visuell Litteratur - Bokutställning på Göteborgs Litteraturhus

AV:

Artikeln publicerades först på: hdk-valand.gu.se

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?