Christopher Gleeson ställer ut på Dubai Design Week

Nyhet: 2018-11-15

Global Grad Show är en utställning på den årliga designveckan i Dubai där utvalda projekt av studenter från designskolor över hela världen visas upp. Christopher Gleeson som tog sin examen i Design på HDK våren 2018 ställer ut med sitt verk Unwanted Toys.

Christopher Gleeson. Foto: Carl-Johan Skogh

Med material från skrot och avfall har Christopher Gleeson undersökt hur synen på kasserade material förändras om de blir en del av en exklusiv möbel, i det här fallet ett bänk. Bänkskivan är tillverkad av material från avfall som i Christophers process har förändrats och omformats för att fogas ihop med bänkens ram och ben som är tillverkade av mer klassiskt material. Unwanted Toys ställer frågor om vad som definierar estetiskt värde och hur värde påverkas av att placera avfall i en ny kontext.

Unwanted Toys

På Global Grad Show är det 150 verk från världens designskolor som valts ut och visas upp. Under förra året lockade hela Dubai Design Week 60 000 besökare.

Från Global Grad Show. Foto: Carl-Johan Skogh.

AV: Anders Åkerström

Artikeln publicerades först på: hdk.gu.se