Bildberättande med Tarja Karlsson Häikiö på årets bokmässa

Nyhet: 2018-09-24

Foto: Björn Eric Abrahamsson

Ett huvudtema på årets Bokmässa i Göteborg är bild. Frågeställningar som hur vi påverkas av bilder och hur vi berättar med bilder kommer tas upp och diskuteras av bland andra Tarja Karlsson Häikiö, lärare på HDK och professor i visuell och materiell kultur med inriktning mot bild.

Organisationen Läsrörelsen är arrangör för bildscenen med namnet BILDBERÄTTANDE och konsten att läsa bilder. Där undersöks ur ett pedagogiskt, analytiskt och konstnärligt perspektiv hur vi läser och tolkar bilder. BILDBERÄTTANDE och konsten att läsa bilder är också upptakten till Läsrörelsens projekt med samma namn som startar 2019, med stora konferenser landet över där huvudmålgruppen är pedagoger och lärare för barn och unga, med bildpedagogerna som nav.

Projektet belyses i ett stort seminarium på bokmässan torsdagen 27 september 14.00 i den nya seminarielokalen A6, där Tarja Karlsson Häikiö kommer medverka.

Klicka här för mer information om seminariet.

Artikeln publicerades först på: hdk.gu.se