Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Annika von Hausswolff och Carl Hammoud invalda i Konstakademien

Nyhet: 2019-05-16

Idag tillkännagavs att fotografen och konstnären Annika von Hausswolff är en av åtta nya ledamöter vid Konstakademien. Annika von Hausswolff undervisar till vardags studenter på masterprogrammet i fotografi på Akademin Valand, Göteborgs universitet. Bland de invalda finns även Carl Hammound, konstnär och alumn vid Akademin Valand.

Annika von Hausswolff är utbildad inom fotografi på Konstfack i Stockholm. Hon har haft en lång rad soloutställningar och 1999 representerade hon Sverige vid Venedigbiennalen. Hennes verk finns bland annat i samlingarna på Göteborgs konstmuseum och Moderna Museet i Stockholm. Hon är i dag verksam som senior adviser och lärare i fotografi på Akademin Valand.

– Mig veterligt är jag den första konstnären med fotografi som teknik och koncept som valts in i Konstakademien. Det är jag självklart stolt över. Jag har inte hunnit sätta mig in i vad det innebär att vara ledamot än men det lär jag hinna med då uppdraget är på livstid, säger hon.

Bland de nya ledamöterna finns även konstnären Carl Hammoud som är utbildad vid Akademin Valand i och arbetar främst med måleri. Han har ställt ut i Stockholm, London, New York och Tyskland och finns representerad i samlingarna hos bland andra The British Museum, Moderna Museet i Stockholm och Göteborgs konstmuseum.

Mer info:

Kungliga akademien för de fria konsterna, Konstakademien, grundades 1735 med ändamålet att främja utvecklingen av bildkonsten. Detta sker bland annat genom att bevaka området och föra konstens talan, förvalta samlingar, anordna utställningar samt främja utbildning och forskning genom nationella och internationella kontakter. Läs mer: www.konstakademien.se.

Läs hela pressmeddelandet om de nya ledamöterna här: Konstakademien har valt in åtta nya ledamöter

Bilder:

Vänster: portätt av Annika von Hausswolff Foto: Kalle Sanner

Höger: porträtt av Carl Hammoud Foto: Bengt Oberger

AV:

Artikeln publicerades först på: akademinvaland.gu.se

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?