Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Alumn från HDK vinnare i Adobe Awards 2019

Nyhet: 2019-08-21


Illustration: Anna Pers Bräcke

Anna Pers Bräcke som tog sin kandidatexamen i design på HDK 2018 står som vinnare i kategorin illustrationer i Adobe Awards 2019. Stort grattis till Anna!

Adobe Awards är en designtävling för unga kreatörer som fortfarande studerar eller nyligen har tagit sin examen.

I kategorin illustrationer ska de tävlande kreatörerna skapa bilder som förmedlar information eller förtydligar ett koncept. Varje tävlande får lämna in upp till tio illustrationer för att gestalta sitt ämne. Anna Pers Bräcke skapade nio illustrationer till Göteborgs universitets doktorspromotionskatalog 2018. Åtta av illustrationerna speglar GU:s fakulteter, och den nionde symboliserar Göteborgs universitet i sin helhet. Doktoranderna som examinerades tilldelades varsitt tryckt exemplar av Annas arbete.

- Jag jobbar som bäst vid press och med korta deadlines, så jag skapade illustrationerna under två intensiva veckor, berättar Anna om sitt arbete med illustrationerna.

Anna fick nyligen besked om att hon också tagit brons i Japan Illustrator Association's (JIA) illustrationstävling. Grattis till det med önskar vi på HDK!

AV:

Artikeln publicerades först på: hdk.gu.se

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?