Akademin Valand söker redaktör för projektet Our Many Europes

Nyhet: 2018-08-29

Akademin Valand har fått ett fyraårigt EU-stöd för museiforskningsnätverket L’Internationale. Nu söker vi en redaktör för L'Internationale Online – ett livligt forum för spridning av forskning och åsikter om konst, kultur och samhälle.

L'Internationale Museum Research Network består av sju stora europeiska museer, Modena Galerija (MG + msum, Ljubljana, Slovenien); Museo Reina Sofía (Madrid, Spanien); Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Barcelona, Spanien); Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA, Antwerpen, Belgien); SALT (Istanbul och Ankara, Turkiet), Musem of Modern Art i Warszawa (Warszawa, Polen) och Van abbemuseum (Eindhoven, Nederländerna).

I projektet Our Many Europes samarbetar museerna i L'Internationale med Akademin Valand, Göteborgs universitet och National College of Art and Design (Irland).

– Projektet fokuserar på de konstnärliga kulturer som rådde på 1990-talet och som har varit fullständigt avgörande för bildade nutida europeisk kulturpolitik. Projektets konsortium leds av museförbundet L'Internationale, som binder samman norr och syd, öst och väst, säger Mick Wilson, prefekt på Valand Academy.

En viktig del av projektet är vidareutvecklingen av L'Internationale Online - ett forum för forskningsspridning och dialog. Redaktören kommer vara anställd av Akademin Valand och arbeta med både praktisk och strategisk koordinering av plattformen. Han eller hon kommer också att undervisa deltid (20%) på Akademin Valand. Undervisningen sker på engelska.

– På så vis ger vi våra elever möjlighet att få tillgång till arbetet i detta nätverk av ledande moderna och samtida konstmuseer i Europa. Dessutom kommer medlemmar i nätverket att besöka Göteborg varje år och träffa våra studenter och personal vilket ger dem tillgång till ledande personer från hela Europas konstvärld, säger Mick Wilson.

Om positionen:

Ansök senast den 5 oktober 2018

För fullständiga detaljer om position och ansökan, se: Göteborgs universitet

För information om L'internationale: Internationale online

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Prof. Mick Wilson, prefekt på Akademin Valand: Akademin Valand

Artikeln publicerades först på: akademinvaland.gu.se