Troels Degn Johansson ny prefekt på Valand och Valand-HDK

Nyhet: 2018-05-28

Nu är det klart att Troels Degn Johansson blir ny prefekt på Akademin Valand och från 2020 på den nya institutionen "Valand-HDK". Han kommer närmast från KADK*, där han idag leder institutionen för Product Design.

Valdeltagandet var 56 procent och 79 procent röstade på valberedningens kandidat Troels Degn Johansson.

– Vi i valberedningen tror att Troels Degn Johansson kommer att bli en bra prefekt eftersom han både har gedigen konstnärlig kompetens och erfarenhet av att leda konstnärliga, akademiska organisationer, säger Ingrid Elam, valberedningens ordförande.

Troels Degn Johansson kommer att börja sin mandatperiod som prefekt för Akademin Valand i februari 2019 och blir sedan den nya institutionens prefekt i januari 2020.

Mer info om valet och Troels Degns Johanssons egen presentation hittar du på medarbetarsidorna.

*KADK är akronym för Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se