Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Liz Wells och Christian Zacharias utsedda till hedersdoktorer

Nyhet: 2017-05-29

Konstnärliga fakulteten har utsett Liz Wells till hedersdoktor i fotografi och Christian Zacharias till hedersdoktor i musikalisk gestaltning. De får utmärkelsen för att ha bidragit till fakultetens verksamhet på ett ovärderligt sätt.

Liz Wells är professor i Photographic Culture, vid universitetet i Plymouth och internationellt sett en centralgestalt inom foto. Christian Zacharias, vid St Pauls kammarorkester i Minnesota, är en av världens ledande pianister och dirigenter.

– De är båda internationellt framstående auktoriteter inom sina respektive områden. Liz Wells djupa kunskaper inom fotografins historia och inom landskaps- och miljöfotografi kommer att kunna inspirera konstnärliga fakulteten inom fler områden än fotografins och Christian Zacharias har sedan länge ett ovärderligt samarbete såväl med Högskolan för scen och musik som med Göteborgs symfoniker. Dessa två hedersdoktorer hedrar oss minst lika mycket som vi vill hedra dem! Säger Ingrid Elam, dekan vid Konstnärliga fakulteten.

Titeln hedersdoktor kan den få som har gjort fina insatser för universitetet. Varje år har fakulteten möjlighet att utse en eller två hedersdoktorer.

Hedersdoktorerna Liz Wells och Christian Zacharias kommer båda att bli inbjudna till Göteborgs universitets doktorspromotion som sker under högtidliga former senare i höst. Värdar för dem då blir Tyrone Martinsson, Akademin Valand och Anders Köllerström, Högskolan för Scen och musik. Johannes Landgren, fakultetens prodekan, är utsedd till promotor.

Mer om hedersdoktorer på universitetets hemsida.

AV:

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2016-04-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?