Samtal med Thomas Ostermeier

Föreläsning

Välkommen till ett samtal med Konstnärliga fakultetens nya hedersdoktor Thomas Ostermeier fredag 13 september kl 16.

Thomas Ostermeier, regissör och konstnärlig ledare för teatern Schaubühne i Berlin har utsetts till hedersdoktor vid Konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet. Utnämningen sker genom en ceremoni i oktober, men redan i september kommer Ostermeier till Högskolan för scen och musik för att genom samtal presentera sitt konstnärsskap och sina tankar om scenkonstnärlig utbildning.

Thomas Ostermeier är sedan år 2000 konstnärlig ledare för Schaubühne i Berlin och räknas som en av Europas främsta regissörer, med ett 40-tal uppsättningar bakom sig på hemmascenen. Han debuterade som regissör i efterdyningarna av murens fall och trots att han gärna tar sig an klassiska verk kännetecknas hans uppsättningar av ett absolut gehör för samtiden, såväl politiskt och konstnärligt. Han ingår i Avignonfestivalens konstnärliga ledning, och undervisar i regi på Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch, där han också är professor.

I Göteborg kunde vi se hans version av Ibsens En folkefiende under Göteborgs dans- och teaterfestival förra sommaren, en uppsättning han också kommer att prata om under sitt besök i september.

Preliminärt program
kl 16
Prefekt Petra Frank hälsar välkommen och lämnar över ordet till Thomas Ostermeier.

kl 17 ca
Samtal mellan Thomas Ostermeier, Rebecca Ringstrand, skådespelarstudent och Catharina Bergil, enhetschef scenutbildningarna.

kl 17.45 ca
Avslutande mingel med öppen bar.

Datum: 2019-09-13

Kategorier: Teater

Arrangör: Högskolan för scen och musik

Plats: Artisten, Fågelsången 1