PARSE Dialogue - Fiction and Finance

Seminarium

Välkommen till PARSE Dialogue med Ida Börjel, Leigh Claire La Berge, Miriam Meissner och professorn Erling Björgvinsson. Om hur vårt komplexa ekonomiska system påverkar oss som förkroppsligade subjekt och hur det uttrycks inom film, fiktion, estetik och berättelser.

Dialogen kommer att vara på engelska.

How has the evermore abstract and complex economy of the last decades transformed us as embodied subjects? How has this been reflected and expressed in fiction and film, aesthetic and narrative conventions?

The seminar will address the current relationship and boundaries between aesthetics, the economy and politics. It will engage with aesthetics and theories that combine analysis of political economy and the experiential and aesthetic dimensions of society where financialization has become a dominant mode. Hence, it wants to address how political economies affect subject formation and forms of critique and resistance of such political economies through narrative, embodied, and sensate dimension. It will in particular address how visual and narrative expressions intertwine the macro and micro-political economic dimensions of the senses in relation to how they are positioned in time and space. It will also discuss how financialization, fiction, documentary film and cultural critique are in dialogue and affect each other.

Seminariet är gratis och öppet för allmänheten, ingen föranmälan behövs.

PARSE Dialogues är en serie öppna seminarier om konstnärlig forskning som arrangeras av Konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet. Den här dialogen ingår i forskningstemat Art and Migration. Mer info på www.parsejournal.com

Datum: 2018-09-17

Kategorier: Konst, Forskning