Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Feathers - HDK på Världskulturmuseet

Utställning

Utställning som pågår fram till 19 augusti 2018.

Under hösten 2017 har studenter arbetat med att göra konstnärliga tolkningar av en fjäderkrona från Karajá i Brasilien. Studenterna kommer från utbildningarna textil-keramik- och smyckekonst på HDK.

Under hösten 2017 har studenter arbetat med att göra konstnärliga tolkningar av en fjäderkrona från Karajá i Brasilien. Under kursen har de diskuterat olika etiska aspekter och hur de kan problematiseras i ett konstnärligt arbete. Studenterna kommer från programmen textilkonst, keramikkonst och smyckekonst på HDK.

Aspekterna rör kulturell och konstnärlig appropriering, respekt och tolkningsföreträde. Frågorna som är komplexa. Förhållningssätten varierar med vald ingång till objektet. Gemensamt är det genuina intresset för människorna bakom, att försöka närma sig utifrån gemensamma intressen som form, hantverk eller ritualer. För att på så sätt hitta det som förenar och länkar samman genom både tid och rum.

Utställningen pågår fram till 19 augusti 2018.

Läs mer om utställningen här: www.varldskulturmuseerna.se/varldskulturmuseet/aktuella-utstallningar/feathers/parafraser/

Datum & tid: 2018-05-08

Kategorier: Konst

Arrangör: Världskulturmuseet

Plats: Världskulturmuseet, Södra Vägen 54

Ytterligare information:
feathers-kalender.png

Kontaktperson: XX

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-02-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?