Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad har mode med 3D, spel och robotik att göra?

Föreläsning

Konstnären och desginern Julia Krantz kommer att berätta om sin väg från att arbeta med konst och mode till teknikbranschen och startupscenen som på många sett framstår som varandras motpoler. Vad har dessa två yrkesområden för skärningspunkter? Vad pågår inom 3D teknik inom design och mode i dag?

Hon kommer att prata om hur det är att arbeta som designer inom teknikbranschen, vilka möjligheter eller vanliga missförstånd som kan uppstå mellan kreatörer och ingenjörer? Vilken roll kan en konstnär spela på ett renodlat teknikföretag och vad har vi kreatörer att förvänta oss av framtiden?

Julia Krantz är ursprungligen utbildad textilkonstnär på HDK och jobbat gränsöverskridande inom konst och mode. Hon skaffade sig via spelbranschen ett starkt intresse för kroppens förhållande till nya teknologier och interaktivt berättande och driver också bloggen Magic Fabric - om gränslandet mellan spel och mode.

Hennes verk har ställts ut på en internationell konst och modescen och även lånats ut till Lady Gaga. I dag arbetar hon som Creative Director på uppmärksammade uppstartsbolaget Volumental i Stockholm. Genom sin 3D-skanningsteknik för fötter innoverar dom upplevelsen i skobutiker där 3D modeller av kundens fötter gör det lättare att hitta rätt skor.

Föreläsare: Julia Krantz

Datum: 2017-08-11

Tid: 13:00 - 15:00

Kategorier: Konst, Konst- och bildvetenskap

Arrangör: HDK

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8
rum 338

Evenemangslänk: Läs mer om Vad har mode med 3D, spel och robotik att göra?

Ytterligare information:
Julia_SCALA.jpg

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2016-04-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://konst.gu.se/aktuellt/Aktuellt+Detalj/?eventId=70136500284
Utskriftsdatum: 2018-02-18