INSTÄLLT: Klara Kristalova, konstnär

FÖRELÄSNINGEN ÄR TYVÄRR INSTÄLLD.

Konstnär Klara Kristalova berättar om sitt konstnärskap.

Föreläsningen med Klara Kristalova handlar om hennes konstnärskap och tiden från Kungliga Konsthögskolan till hennes arbete som konstnär idag. En blandning av konstnärliga arbeten, vardagen som konstnär, och frågeställningar och ämnen som varit och är aktuella.

Klara Kristalova, konstnär, utbildad på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 1988-94. Hennes konstnärskap tar sig formen av teckning och skulptur med ett formspråk präglat av sagor och myter, naivitet och humor såväl som mörker. Hon arbetar just nu med en utställning på Galleri Magnus Karlsson, Stockholm som öppnar våren 2020.
Hon är även aktuell med utställningen "Signature women" på Artipelag i Stockholm och en rad olika offentliga arbeten som till exempel en 6,5 meter hög applikation för det nya Sara Lidman-huset i Skellefteå. 2018 så installerades hennes skulptur "Det som håller mig kvar, bär mig vidare" i Slottskogen, Göteborg.

Datum: 2020-05-27

Kategorier: Konst