INSTÄLLT - RÖRELSE - en intellektuell performance

Seminarium, Föreställning

OBS Nytt datum i höst meddelas inom kort. Med ett samlat grepp på Vetenskapsfestivalens tema. Vad är RÖRELSE? Välkomna till en iscensatt akademi med forskare, författare, scenkonstnärer, musiker och andra. Från sociala rörelser till ljudvågor & känslostormar, balansakter & fall, himlakroppar & människokroppar som rör sig.

Multikonstnärligt och mångvetenskapligt - Konstnärliga fakultetens & Jonsereds herrgårds gemensamma bidrag till VETENSKAPSFESTIVALEN 2020!

Vad är rörelse? Organisatorisk, kognitiv, musikalisk, konstnärlig, fysisk, emotionell, planetarisk? Begreppsanalys, omvärldsanalys och behovsanalys. Problemställningar presenteras av akademin på plats.

Intrig: Ett Jonseredsseminarium har rymt från Jonsereds herrgård - mötesplats och intellektuellt centrum vid Göteborgs universitet - och landat på en av stadens konstscener. 18 forskare, författare, konstnärer och musiker samtalar och rör sig, rörande ense och oense, mjukt agonistiska men aldrig antagonistiska i ett utforskande av olika rörelsebegrepp.

En helkväll med intellektuella diskussioner, performance, framträdande, mingel och RÖRELSE.

Yolanda Aurora Bohm Ramirez poet
Per Magnus Johansson psykoanalytiker, leg. psykolog, docent i idéhistoria, redaktör tidskrifteh Arche
Ami Skånberg Dahlstedt scenkonstnär, koreograf, filmskapare, författare, adjunkt
Johan Martinsson föreståndare SOM-institutet, docent i statsvetenskap
Adel Darwish skådespelare Backa Teater
Elin Wikström konstnär, rektor Gerlesborgsskolan
Fredik Höök professor i nano- och biofysik, Chalmers tekniska högskola
Ann Ighe fil.dr. i ekonomisk historia, redaktör Ord&Bild
Anders Hagberg flöjtist, saxofonist, kompositör, professor i musikalisk gestaltning och improvisation
Helle Klein chefredaktör Dagens Arbete, präst
Cecilia Lagerström regissör, professor i scenisk gestaltning
Bengt Brülde professor i praktisk filosofi
Ytterligare medverkande tillkommer

Samtalsledare: Lena Ulrika Rudeke verksamhets- och programansvarig Jonsereds herrgård

OBS PROGRAMMET UPPDATERAS SUCCESSIVT

Datum: 2020-04-25

Kategorier: Teater, Konst, Samhällsvetenskap, Humaniora, Populärvetenskap, Musik, Tvärvetenskap, Naturvetenskap

Arrangör: Jonsereds herrgård & Konstnärliga fakulteten, båda vid Göteborgs universitet. I samverkan med Atalante.

Plats: Övre Husargatan 1, Göteborg Atalante

Avgift: Fritt inträde - ingen föranmälan. OBS kom i god tid till programmet!

Kontaktperson: Jonsereds herrgård