INSTÄLLT: Konstnärligt talat: Vetenskapsfestivalen - Tema Rörelse

Workshop, Konsert, Seminarium

INSTÄLLT:
Med några korta programpunkter vill lärare och studenter gestalta Vetenskapsfestivalens tema Rörelse på olika sätt; digitala ljudvågor, rörelsebaserad scenkonst, turnélivet som musiker samt workshops i Laban- och Alexanderteknik.

Välkomna till en rörlig eftermiddag på Högskolan för scen och musik! Här får ni ta del av rörelsebaserad scenkonst, digitala ljudvågor, turnéskrönor mm.

kl 14-14.30 Rörliga ljudvågor
Årskurs 1 studenter från Musik- och ljudproduktionsprogrammet framför och skapar olika typer av rörliga ljudvågor.

kl 14.40-15 Thomas Jäderlund
Livet som turnémusiker

kl 15.10-15.40 Mondays Before the Museum
HSM bjuder in publiken att möta Götaplatsen utifrån ett kroppsligt perspektiv. På utvalda platser föreslår koreograferna olika rörelser som blir nya perspektiv för att spegla den egna närvaron i rummet.
Med koreograferna Ami Skånberg Dahlstedt och Benedikte Esperi, knutna till danslärarutbildningen.
på Götaplatsen

kl 15.45-16.15 Rörelsegestaltning - workshop i Labanteknik
- Varje rytm är rörelse
- Varje rörelse är fysisk
- Varje rörelse har behov av rum och tid
Med teaterlärarstudenterna

Parallellt med

kl 15.45-16.15 Workshop i Alexanderteknik
Tillsammans med pedagogen Barbro Olsson övar vi på att stanna upp för att få kontakt med underlaget och rummet och vi utforskar huvudets och fötternas betydelse för balans, koordination och rörelse.

Datum: 2020-04-23

Kategorier: Musik, Teater

Arrangör: Högskolan för scen och musik

Plats: På Artisten och Götaplatsen