Sirenfestivalen

Konsert

Nykomponerad instrumentalmusik, ljudkonst, elektronisk musik och performance. En av Göteborgs mest nyskapande festivaler arrangeras varje år av studenter vid kompositionsutbildningen i samverkan med andra musikerstudenter på högskolan.

På Artisten och andra platser runt om i Göteborg och Mölndal

14 JANUARI

Percussion Concert

Kl 18.00 Sjöströmsalen
Masterstudenter i komposition har skrivit musik för slagverkaren Simon Halvarsson.

Improvisation Concert
19.30 Lindgrensalen
Tredje årets kandidatstudenter i komposition har skrivit musik för improvisationsstudenter.

15 JANUARI

Ensemble för Ny Musik

Kl 18.00 Sjöströmsalen
Första och andra årets kandidatstudenter har skrivit musik för blandade ensembler från andra årets klassiska musikerstudenter.

Skugga
Kl 21.00 Ohlinsalen
Konsert för kammarkör och mixed media av Marcus Lundberg och Charles Anton Whitehouse.
Framförs av HSM:s kammarkör.

16 JANUARI

Choir/Organ Concert

Kl 18.00 Örgryte Nya Kyrka
En blandad påse med gott om godsaker åt de som längtar efter ny kör-, orgel- och kammarmusik. Komponerad av studenter i komposition och framförd av studenter från kyrkomusikprogrammet med flera.

17 JANUARI

Chamber Music Concert

Kl 18.00 Lindgrensalen
En bred blandning av olika musikaliska upplevelser väntar de som vågar besöka denna kammarmusikkonsert. Komponerat och framfört av HSM-studenter.

Invecklingssamtalet
Kl 19.30 Lindgrensalen
En fristående musikalisk scen skriven av Emil Wingstrand & Hugo Ekelund och framförd av studenter vid HSM.

Electro Acoustic Concert
Kl 20.30 Lindgrensalen
Koppla in dig till denna spännande konsert med nyskrivna EAM & audiovisuella verk av kompositionsstudenterna.

18 JANUARI
Piano Concert

Kl 16.00 Katakomberna, Mölndals kvarnby
Ett kort ögonblick i tiden, tillägnat de som älskar pianomusik.

Kompositioner & framträdanden av studenter vid Högskolan för scen och musik.

Datum & tid: 2020-01-13 kl 18:00 till 2020-01-17 kl 17:00

Kategorier: Musik

Arrangör: Högskolan för scen och musik

Plats: Flera platser se detaljschema