Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

HDK på Frölunda Kulturhus: Appropriering GIBCA

Utställning

Sedan 2014 har bildlärarstudenter vid HDK i en kurs på fördjupningsnivå arbetat med appropriering som tema och verktyg. Appropriering vars innebörd i konstsammanhang är ungefär att stjäla, kopiera, låna, citera, sampla, mixa, remixa, göra till sitt. Studenterna har under åren använt större utställningar i Göteborg som utgångspunkt för sina approprieringar; och när det vartannat år getts möjlighet att arbeta utifrån GIBCA så har det varit ett givet val.

Titlarna och tematiken för de föregående biennalerna, som studenterna arbetat med, A story within a story (2015) och WheredoIendandyoubegin - on secularity (2017) har, liksom 2019 års titel Part of a labyrinth, alla haft ett öppet, inkluderande anslag; vilket väl låter sig översättas in i ett pedagogiskt erfarenhets- och kunskapsbyggande sammanhang, där öppenhet, delaktighet och sammanflätningar är en viktig komponent i lärandet.

I utställningen på Frölunda kulturhus visar studenterna hur de har arbetat med verktyget appropriering, genom att sammanfläta sig med verk på GIBCA - och därmed vara en part of the labyrinth.

Medverkande: Mimmi Eriksson, Josefin Gustafsson, Rebecka Hagstedt, Siri Jarring, Tina Lenne, Markus Lind, Amanda Löf, Erik Solin

Vernissage: Tisdag 29 oktober kl. 12.00-13.00

Samtal: Tisdag 29 oktober mellan kl. 10.00-16.00 samtal i form av "artist talk" mellan de medverkande.

Öppettider: måndag-torsdag kl. 10.00-19.00, fredag-söndag kl.11.00-16.00

Foto: Katti Lundh

Datum & tid: 2019-10-29

Kategorier: Konst- och bildvetenskap

Plats: Frölunda Kulturhus, Frölunda Torg 5A, Valthornsgatan 13, Västra Frölunda.

Evenemangslänk: Läs mer om HDK på Frölunda Kulturhus: Appropriering GIBCA

Kontaktperson: Katti Lundh

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2016-04-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?