Spaces - med konsten som medspelare

Konsert

Välkommen på en konsert med studenter från utbildningen i improvisationsmusik från Högskolan för scen och musik under ledning av Anders Hagberg. Musiken kommer att framföras i olika rum på Göteborgs konstmuseum. Upplevelsen utgår ifrån hur levande musik, rum och konst samspelar och hur de påverkar och förstärker varandra.

Musiker från ensemblekursen har fått i uppdrag att göra det fysiska rummet till en medspelare. De kommer också att musicera i olika mindre konstellationer som duo och trio och utifrån mer ovanliga instrumentkombinationer.

Konserten är en del i Hagbergs utforskande av rummets betydelse vid det musikaliska framförandet.

Mer info på Göteborgs konstmuseums sida.

Datum: 2019-10-16

Kategorier: Musik