David Carroll om Cambridge Analytica skandalen och användandet av personuppgifter

Föreläsning

25 oktober föreläser David Carroll, associate professor of media design vid Parsons School of Design, om Cambridge Analytica skandalen och användandet av personuppgifter inom den samtida teknologiska kapitalismen. Föreläsningen arrangeras av Business and Design Lab och Institute for Contemporary Ideas and Art.

David Carroll var en aktiv och betydelsefull aktör i avslöjandet av Cambridge Analytica och medverkar som en av huvudkaraktärerna i filmen The Great Hack. Så här förklarar David Carroll sitt agerande:

"Attempting to repatriate my voter profile from the now notorious Cambridge Analytica brought me deep into an unbelievable rabbit hole. Discovering that voter data sets from the US presidential elections of 2016 were processed in the United Kingdom meant that UK Data Protection law would apply and the Information Commissioner's Office would have jurisdiction. Follow my journey starting out learning that I could ask for my data in the UK, what that meant, and why I had standing for a legal challenge taking it all the way to the only criminal prosecution of the company as it shut down. Consider what lessons we have already learned from the Cambridge Analytica scandal and what we still may learn as revelations continue to emerge, years later."

Anmäl dig till föreläsningen genom att skicka ett mail till rsvp@icia.se (skriv David Carroll i ämnesraden på mailet).

Föreläsare: David Carroll, associate professor of media design at Parsons School of Design

Datum: 2019-10-25

Kategorier: Tvärvetenskap

Arrangör: Business and Design Lab and the Institute for Contemporary Ideas and Art