25% seminarium: Maryam Fanni, design

Doktorandseminarium

I forskningsprojektet "The City as Image - an inquiry in visual coordination on street level" undersöker Maryam Fanni bland annat estetiseringen i Hökarängen i och med stadsförnyelseprojektet 2011-2014.

En central diskussion av studien kretsar kring anspråken på autenticitet - som i detta fall hänvisar till 50-talet och anspelar på välfärdsprojektet "Folkhemmet" - och problematiserar dess konsekvenser för skapandet av plats.

Diskutant: Jennifer Mack, universitetslektor, KTH.

Seminariet kommer att hållas på engelska.

Vill du ta del av texten i förväg, kontakta: maryam.fanni@gu.se

Föreläsare: Maryam Fanni är doktorand i design vid HDK - Högskolan för design och konsthantverk.

Datum: 2019-10-04

Kategorier: Design