Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Linnarhult - en mötesplats för mat, odling, design, konst och arkitektur

Socialt

Under våren har masterstudenter i design på HDK utforskat möjligheterna att göra platsen Linnarhult till en mötesplats för mat, odling, design, konst och arkitektur.

Utgångspunkten för studenternas arbete har varit civilorganisationen Eco-Agroforestry Re-creation Centers vision om Linnarhult som en aktiv mötesplats. Studenterna har undersökt platsen och dess (dolda) potentialer i samverkan med EAC, vilket skett genom en utforskande designprocess baserad på konstnärlig grund. Arbetet har till stor del grundats på materialexperiment, vilket blivit ett medel för att inleda samtal, att överbrygga gränser och ett sätt att närma sig platsen och varandra.

1 juli, kl 11-16 presenteras resultaten av processen, som kan vara början på ett längre samarbete. Under dagen kommer det att pågå interaktiva workshops under och förutom att samtala med HDK-studenterna och EAC kan du även delta i det praktiska, utforskande arbetet såsom att färga med växter, bygga bord, bränna med lera samt väva med pil. Förutom detta sjösätts ett majsprojekt ihop med Mareld Landskapsarkitektur och det bjuds på enklare varm mat och dryck.

VÄLKOMMEN!

Läs

Datum: 2019-06-01

Tid: 11:00 - 16:00

Kategorier: Design

Arrangör: HDK med flera

Plats: Långavallsgatan, Linnarhults industriområde. Hållplats Linnarhultsvägen.

Evenemangslänk: Läs mer om Linnarhult - en mötesplats för mat, odling, design, konst och arkitektur

Kontaktperson: Helena Hansson

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2016-04-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?