Solitudo

Konsert

En central del av examensarbetet för improvisationsstudenterna är en afton med väl genomarbetade soloframträdanden. Ta chansen att höra varje students unika ton i slutet av studierna - och i början av sin resa som musiker.

Oliver Segell ¿ gitarr
Inför min solokonsert så har jag valt att fördjupa mig inom konsten att spela sologitarr. Min inspiration inför konserten är inte enbart från jazztradtionen inom solospel, utan även seriel och atonal musik (i stil med Leo Brouwer och andra modernare tonsättare/gitarrister). Jag kommer att improvisera kring egna stycken av musik.

Erik Bengtsson ¿ kontrabas
I ett intimt möte utforskar Erik, ensam med sin kontrabas, folkmusikaliska melodier från västvärlden. Svenskt vemod i mörka polskor möter hoppfulla sånger från den nya världen. Basens djupa klang får sjunga fram berättelser som har förmedlats ned genom generationer, lika gripande då som idag.

Simon Jonsson ¿ orgel
En ¿feelgood¿ konsert som inte ställer frågor, där musik endast är ett medel för glädje. Musiken är utvald utefter min förkärlek för vackra och lekfulla melodier, både skrivna av mig och av andra. Jag vill ta tillvara på hammondorgelns energi och jazzens naturliga sväng samtidigt som jag låter musiken vara levande och gå sin egen väg.

Tora Runevad Kjellmer - sång

August Eriksson - saxofon
En förlängning av rösten. Så beskrivs ofta saxofonen som instrument. Nu förlängs saxofonen med hjälp av en effektpedal. Resultatet är ett sjungande saxofonljud som fyller rummets varenda vrå. Toner som går rakt in i lyssnarens hjärta och ingen lämnas oberörd. Saxofonen som soloinstrument? Ja, tack!

Ossian Ward ¿ piano
Med fri improvisation på piano vill Ossian Ward skapa en balans mellan det oförutsägbart abstrakta och lugnet som infinner sig när vi som lyssnare känner igen oss i tongångar, klanger och rytmer. Går det att förflytta sig från oregelbunden atonalitet till gospel och pop och bibehålla en musikaliskt naturlig riktning och röd tråd? Vi får se!

Lauri Kallio ¿ gitarr

Channa Riedel ¿ sång
Channa Riedel knyter samman sina tre år på HSM med korta besök i olika sångbara landskap. Fokus ligger på textgestaltning och berättelser om kärlek och kamp. Talet, sången och pianot är alla med och utforskar dessa teman.

Viktor Lundin ¿ kontrabas
När tre års studier vid Högskolan för Scen och Musik nu närmar sig sitt slut vill jag gå tillbaka till mina tidigaste år. I denna solokonsert vill jag åter igen stifta bekantskap med låtarna från min barndom och utforska hur jag kan närma mig dem idag, 20 år och ett kandidatprogram i improvisation senare.

Datum: 2019-05-03

Kategorier: Musik

Arrangör: Högskolan för scen och musik

Plats: Kungsgatan 7, SE-411 19 Göteborg