Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Där ingen ska bo - på Göteborgs Hållbarhetsdagar

Utställning

DELAR AV UTSTÄLLNINGEN "DÄR INGEN SKA BO" VISAS IGEN PÅ:
CIRKULÄRA TIDER, 4-5 maj, Kronhusbodarna i Göteborg

Vad kan vi lära oss från rivningen av Östra Nordstan när vi tittar framåt för Västra Nordstans Revival?
I samband med evenemanget Cirkulära tider visas "Där ingen ska bo - en utställning om Östra Nordstans historia". Utställningen är skapad av designstudenter från HDK (kandidatprogrammet, åk 2) i samarbete med Riksarkivet Landsarkivet i Göteborg och arkivanvändare från allmänheten. Den visades januari-april i Landsarkivets entré och kommer nu visas delar av utställningen i Kronhuset i Västra Nordstan den 4-5 maj.

Om utställningen: En deltagargrupp med elva arkivanvändare och en klass designstudenter har tillsammans skapat utställningen "Där ingen ska bo2. Utifrån filmen "Dom spränger i min stad i mitt hjärta", en skildring av livet i Östra Nordstan inför de omfattande rivningarna på 1960-talet, har deltagargruppen valt ut spår och händelser att forska vidare på. Deras arkivsökningar lyfter upp fragment ur människors liv och stadsdelens förändringar genom historien. Designstudenterna har sedan fått ta till sig och formge materialet. Resultatet är en berättelse om livets alldaglighet, om människors drömmar och motgångar, utanförskap och tillhörighet.

Utställningsprojektet är ett samarbete mellan Riksarkivet Landsarkivet i Göteborg och Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet. Det är också en del av det filmvetenskapliga forskningsprojektet "Filmens Göteborg under 1900-talet", finansierat av Stiftelsen Anna Ahrenbergs fond, i samverkansplattformen GPS400 vid Göteborgs universitet.

Cirkulära tider är ett evenemang som vill inspirera till mer hållbar livsstil. Cirkulära Tider bjuder på inspirerande presentationer med allt från hur-gör-jag-tips på återbruk och traditionellt hantverk inom renovering/restaurering av byggnader till hur man odlar mitt i stan, hur du minimerar ditt hushålls avfallsavtryck och mycket mer. Knyt kontakter och få expertråd från utställare, ta del av workshops, lär dig mer om färgval för både inomhus- och utomhusbruk och få möjlighet att smaka på sallader med lokala ingredienser. Lägg sedan till kulturella aktiviteter runtom i Västra Nordstan med gatumusikanter och food trucks i det historiskt rika Kronhuskvarteret och du har en helg fullspäckad med festligheter och inspiration för att ge dig en ordentlig skjuts på din egen väg mot hållbarhet.

Läs mer om Cirkulära Tider på länken nedan

Datum & tid: 2019-05-04 kl 10:00 till 2019-05-05 kl 16:00

Kategorier: Design

Plats: Kronhusbodarna, Göteborg

Evenemangslänk: Läs mer om Där ingen ska bo - på Göteborgs Hållbarhetsdagar

Kontaktperson: Jesper Norda

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2016-04-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?