Välkommen på visning av Television Without Frontiers

Utställning

Välkommen på visning av Television Without Frontiers - ett dokumentärt performance i TV-format av Andjeas Ejiksson.

Kvällen inleds med en kort introduktion till verket.

Tid: 2 maj, kl 19¿21.00

Plats: Hagabion, Linnégatan 21, Göteborg

Anmälan: Fri entré. Begränsat antal platser, så kom i tid!

Verket Television Without Frontiers, av Andjeas Ejiksson, tar sin utgångspunkt i ¿Eurikon¿, ett experimentellt försök att skapa en public service-tjänst som skulle nå hela Europa och medelhavsområdet. Projektet initierades av EBU (European Broadcast Union) och genomfördes som fem veckolånga sändningar 1982. Ett femtontal public service-tjänster från Västeuropa och Nordafrika, samt ett stort antal journalister, kameramän och en armé av översättare samlades i simultanöversatta, flerspråkiga direktsändningar.

Det blev aldrig någon europeisk public service-kanal och nu drygt trettio år senare tycks Europa snarast vara på väg mot nationalistisk splittring. Television Without Frontiers sammanför ett antal TV- och mediapersonligheter verksamma i och utanför Europa. I en situation som pendlar mellan dåtid och nutid, verklighet och fantasi, full av oväntade vändningar, ställs frågan hur Eurikon kan användas som modell för att ta reda på vad som hände med visionerna om en postnationell gemenskap.

Visningen arrangeras av Statens konstråd.

Datum: 2019-05-02

Kategorier: Konst