Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

KONFERENS: OM REKRYTERING TILL UTBILDNINGAR I LITTERÄRT SKRIVANDE

Konferens

Som en fortsättning på de två tidigare konferenser i kreativt skrivande som ägde rum i Växjö och Lund vill vi nu bjuda in till ännu en konferens i ämnet. Den här gången tematiseras rekrytering.

Vi tänker oss ett möte där deltagarna tillsammans skapar en överblick av hur olika utbildningar i litterärt skrivande arbetar med och förhåller sig till rekrytering av studenter och lärare: vilka strategier och problem som finns och på vilket sätt utbildningarnas innehåll återspeglar de studenter som söker. Med den utgångspunkten vill vi gemensamt tänka vidare kring hur vi vill att framtiden ska se ut och hur våra respektive utbildningar påverkar den litterära offentligheten.

Tonvikten kommer att ligga på samtal och workshops utifrån en serie frågor som rör rekrytering. Vi har bjudit in fem skolor att förbereda en kortare presentation som reflekterar över dessa frågor. De blir utgångspunkt för den första dagen. Till dag två har vi bjudit in Mark Nowak, grundare av Worker Writers som genomför och etablera skrivarworkshops tillsammans med fackförbund och andra progressiva arbetarorganisationer i USA, Storbritannien, Nederländerna och Sydafrika.

Konferensen arrangeras den 11-12 april av kollegiet Litterär gestaltning vid Akademin Valand i Göteborg. Den består av två halvdagar (lunch till lunch) och ett kvällsarrangemang. Se preliminärt schema nedan.

Om du har frågor kontakta gärna Andjeas Ejiksson.

Konferensavgiften är 800 kronor, då ingår middag första dagen och lunch andra dagen samt fika. Anmälan sker genom det här formuläret

Vi ber dig också att välja en av de fem frågorna som du särskilt vill fokusera på under konferensen. Sista anmälningsdag är 24 mars 2019.

Du är varmt välkommen! Tipsa gärna kollegor som inte varit på tidigare konferenser.


PROGRAM
Torsdag 11 april

13:00 Registrering och kaffe
13:30 Inledning
13:50 Panel/presentationer: 5 perspektiv på rekrytering
15:00 Kaffe och kakor
15:30 Workshop, samtal i grupper
16:30-17.00 Samling, avslutande diskussion

18:30 Middag med kvällsprogram

Fredag 12 april
09:00 Kaffe
09:20 Kort introduktion och sammanfattning av föregående dag
09:30 Mark Nowak presentation och föreläsning
10:45 Fika
11:00 Workshop, samtal i grupper
11:45 Avslutande samtal och reflektioner. Sammanfattning och avslut.
12:30 Lunch

Datum & tid: 2019-04-11 kl 13:00 till 2019-04-12 kl 12:30

Kategorier: Konst

Arrangör: Akademin Valand

Plats: Akademin Valand, Vasagatan 50

Kontaktperson: Andjeas Ejiksson

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2016-04-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?