Mara Lee: Jaget och den andre

Jaget och den andre: gestaltande litterära praktiker som motstånd

Vårens samtalsserie om litterär översättning fortsätter med en öppen föreläsning av författaren, forskaren och översättaren Mara Lee som handlar om vikten av gestaltningsarbete inom litterära praktiker. Frågan om gestaltning är extra relevant när vi adresserar huruvida konst och litteratur kan fungera som kamp och motstånd, för det räcker inte att enbart benämna och reproducera orättvisor och förtryck. Det krävs gestaltning. Så vad är gestaltning? Föreläsningen kommer också att beröra frågor kring kanon, genre och performativitet.

Det kommer att finnas dryck till självkostnadspris, och det går bra att stanna kvar och mingla efteråt.

Föreläsningen är gratis och öppen för allmänheten, och utgör samtidigt en del av magisterutbildningen i litterär översättning som ges på Litterär gestaltning vid Akademin Valand, Göteborgs universitet.

Plats: Glashuset på innergården Vasagatan 50, ingång Chalmersgatan.

Tid 18.00 till ca 19.30

Datum: 2019-03-08